Билковият чай с джинджифил и куркума на Bonomelli е вдъхновен от източната култура и е 100% натурален
Комбинацията е само от два компонента, без други добавки. Има интензивен и леко пикантен вкус. Напитката се приготвя с гореща или студена вода. Може да се консумира като диджестив за приятен завършек на храненето, за подпомагане на храносмилателните процеси и за премахване на чувството на тежест.
Чаената напитка от джинджифил и куркума има редица полезни свойства
Куркумата подкрепя функцията на храносмилателната система. Тя е антиоксидант, който подобрява общото здравословно състояние, укрепва имунната система и повишава работоспособността. Основната ѝ съставка е куркумин, използван за лечение на различни възпаления, артрит, болка, умора, ревматизъм и други заболявания. Куркумата съдържа и етерични масла с повече от 40 различни компонента, включително ар-турмерон, α-феландрен и зингиберен. Богата е на минерали (калий, калций, магнезий), витамини от група В, витамин С, протеини, въглехидрати и органични киселини. Благодарение на антисептичните си свойства, куркумата предпазва белите дробове от хроничен бронхит, от остри респираторни дистрес синдроми и от алергична астма. Използва се като антисептик при лечението на гърлото.
Джинджифилът е често използван лек срещу гадене и за облекчаване на храносмилателни проблеми. Ускорява метаболитните процеси и извежда излишните течности от тялото, което е причина да е едно от предпочитаните средства за избавяне от мазнини и регулиране на теглото. Пиенето на чай от джинджифил помага за регулиране на холестерола. Подобрява кръвообращението, което допринася за бързото изгаряне на калории. Джинджифилът нормализира функцията на червата, улеснявайки разграждането и усвояването на храната. Регулира перисталтиката (процесът на свиване на чревните мускули) и отделянето на газове.
Джинджифилът е богат на етерични масла (зингиберен, камфен, цинеол, бизаболен, борнеол, цитрал и линалоол), витамини (C, B1, B2, A, E, K), минерали (калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, манган, мед), аминокиселини, а също и гингерол, който му придава остър вкус. Благодарение на активните вещества в състава си, джинджифилът е изключително ефективен за лечение и предотвратяване на настинки. Джинджифиловият чай има противовъзпалителни свойства и е изключително полезен при лечението на заболявания на устата и гърлото (например тонзилит), за облекчаване на кашлица и на други грипни симптоми.