Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Начало Храни и напитки Натурален оцет от глухарче х 500 мл за отводняване и детокс SIFA ANA

Натурален оцет от глухарче х 500 мл за отводняване и детокс SIFA ANA

-9%
Цена: 16.14 лв. €8.25
Каталожна цена: 17.74 лв. €9.07
Отстъпка: 1.60 лв. (9%)
  • Код:
    816740 SIAF
  • Тегло:
    0.625 кг
Ферментирал продукт, при който свежи листа и цветове от глухарче (Taraxacum officinale) преминават през бавен естествен процес на ферментация с питейна вода, без използване на синтетични добавки. Този оцет съчетава свойствата на органичните киселини и биоактивните вещества от глухарчето — като горчиви съединения (тараксин), флавоноиди, витамини и минерали — за да подпомага диурезата и елиминирането на излишните течности и токсини, стимулира жлъчната секреция и функцията на черния дроб, подпомага храносмилането и баланса на чревната микрофлора, както и укрепването на имунната система. Препоръчителната доза е около 1 супена лъжица (ок. 15 мл), разтворена в чаша вода (200–250 мл), да се приема преди хранене, а също може да се използва като компонент в дресинги или сосове.

✔ Има в наличност/ На склад

Поръчай по телефон 0887 15 0005
Добави в желани
Информация за Съответствие

Sifa Ana® Karahindiba Sirkesi 

Традиционен оцет от глухарче

500 ml


Подпомага храносмилането, детоксикацията и метаболизма

Оцетът от глухарче на Sifa Ana® е получен чрез продължителна ферментация на свежи листа и цветове от глухарче (Taraxacum officinale) във висококачествена питейна вода. Този традиционен оцет съчетава древните лечебни свойства на глухарчето с ползите от естествената ферментация, като по този начин създава мощна подкрепа за храносмилателната система, метаболизма и цялостната детоксикация на организма. 

Със своя мек, но наситен вкус и характерен аромат, той е идеален както за директна консумация, така и като добавка към различни кулинарни ястия и напитки.

Основни ползи на оцета от глухарче

  • Подпомага детоксикацията на организма – Глухарчето има естествени диуретични свойства, които спомагат за елиминирането на токсините чрез бъбреците и черния дроб.

  • Стимулира храносмилането – Благодарение на естествените ензими, органични киселини и горчиви вещества, оцетът от глухарче подобрява разграждането на храната, насърчава жлъчната секреция и улеснява усвояването на хранителните вещества.

  • Благоприятства чернодробната функция – Глухарчето традиционно се използва за поддържане на здравето на черния дроб, подпомага отделянето на жлъчка и помага за разграждането на мазнините.

  • Поддържа баланса на кръвната захар – Натуралните киселини в оцета могат да подпомогнат регулирането на нивата на кръвната захар и да намалят гликемичния индекс на храните.

  • Допринася за поддържането на здравословно тегло – Оцетът подпомага метаболизма, подобрява храносмилането и намалява усещането за глад, което може да допринесе за контрол на телесното тегло.

  • Подсилва имунната система – Глухарчето е богато на антиоксиданти, витамини и минерали, които допринасят за укрепване на имунитета.

  • Има алкализиращ ефект – Въпреки киселинния си вкус, оцетът от глухарче помага за регулиране на алкално-киселинния баланс в организма.

Глухарчето – съкровищница от полезни вещества

Глухарчето (Taraxacum officinale) е една от най-ценните билки в традиционната медицина. Всяка част от растението притежава уникални полезни свойства. Листата, цветовете и корените съдържат висока концентрация на:

  • Витамини – богато на витамин А, С, Е, К и витамини от група В.

  • Минерали – съдържа магнезий, калий, желязо и калций, които подпомагат костната система и поддържат електролитния баланс.

  • Флавоноиди и антиоксиданти – борят се със свободните радикали и предпазват клетките от оксидативен стрес.

  • Горчиви вещества (тараксин) – подпомагат храносмилателната функция, стимулират жлъчната секреция и насърчават пречистването на организма.

Ферментационният процес – тайната на ефективността

Процесът на естествена ферментация придава на продукта неговите уникални свойства. По време на ферментацията полезните бактерии разграждат естествените захари в растението, създавайки органични киселини и пробиотици, които спомагат за поддържането на здрава чревна флора. Именно тази естествена ферментация прави оцетът от глухарче не само изключително полезен, но и лесно усвоим от организма.

Приложение на оцета от глухарче

  • За подобряване на храносмилането – 1 супена лъжица оцет, разтворена в чаша вода, преди хранене.

  • Като тонизираща напитка – добавете го към чай, смути или детокс вода за допълнителна енергия.

  • В кулинарията – перфектен за овкусяване на салати, маринати и дресинги, придавайки лек пикантен и освежаващ вкус.


Съставки: Ферментирали листа и цветове от глухарче (Taraxacum officinale), питейна вода.

Препоръка за употреба: Може да се използва според индивидуалните нужди.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина. На място, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Şifa Ana Sağlıklı Bitkiler, Турция